Αρχική σελίδα Ήθη και Έθιμα ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ Εκτύπωση E-mail

 ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΦΑΚΙΩΝ

Παρακάτω θα δείτε και θα διαβάσετε μερικές Σφακιανές συνταγές από φαγητά ή γλυκίσματα,

όπως τα παρουσίασε η Κα Ελένη Βουγιούκαλου από το Καλλικράτη.

Η Ελένη με την συνεχή ενασχόληση της με τα κοινά και  την αγωνιώδη προσπάθεια της

να προβάλει το χωριό της το Καλλικράτη, τιμά όσο λίγοι την επαρχία μας.

 

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙ.

Σε ένα μπωλ βάλτε πρόβειο γιαούρτι και μετά προσθέσετε όσο μέλι αντέχει η όρεξη σας 

ανακατέψετε τα και έχετε ένα υπέροχο και υγειινό βραδυνό. Όταν το τρώτε να σκέφτεστε

ότι ήταν η διατροφή των ανθρώπων της Μαδάρας και ζούσαν άνετα τα εκατό χρόνια.

 

ΣΦΑΚΙΑΝΕΣ ΠΙΤΕΣ

scan_0001_sfakianes_pites

 

 

 

scan0002

 

 

    scan0003

scan0004scan0005

 

ΣΦΑΚΙΑΝΟ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ: Αρνί  - Αλάτι - Πιπέρι 

Εκτέλεση. Επιλέγουμε ένα κομμάτι κρέας αρνιού ή κατσικιού αρκεί να έχει λίπος.

Το πλένουμε καλά και αφού στραγγίσει το βάζουμε σε ανάλογη κατσαρόλα,

προσθέτουμε αλατοπίπερο και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο ελάχιστο και αφήνουμε

να ψηθεί χωρίς την προσθήκη νερού, περίπου 1 με 1 - 1:30 ώρα.

Αφού ψηθεί και εφόσον δεν έχει τραβήξει τα υγρά του, δυναμώνουμε την θερμοκρασία και

αφήνουμε να βράσει με ανοικτό καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του,

και το φαγητό είναι έτοιμο.

Σερβίρεται ως κύριο πιάτο.

 scan0006

 

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

 

scan0007

 

 .

scan0008

scan0009scan0010scan0011scan0012

 

scan0013

 

 

scan0014

 

 

scan0015

 

 

scan0016

 

 

scan0017                                                                                                                                      

 

 

scan0018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INB 04022011

 
Copyright © 2017 ΣΦΑΚΙΑ η ρίζα της Κρήτης | all rights reserved