Δραστηριότητες - Ανακοινώσεις

23. Ίδρυση παραρτήματος Β. Ελλάδας από την Ένωση Απανταχού Σφακιανών

«ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ                                                                                                      

ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΦΑΚΙΑΝΩΝ»                                                                       ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΟΣ

Εμμ. Μπενάκη & Ζαλόγγου 15                                                                                     Ταχ. Θυρίδα 10046         

ΤΚ 108 78, Αθήνα                                                                                                      ΤΚ 54110, Θεσσαλονίκη         

Φαξ 210 38 45143                                                                                                                  Φαξ 2310-672911       

E-mail:                                     E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.         

Πληρ.: Βασ. Θωμάς                                                                                               Πληρ.: Θεοδ. Παπαδάκης       

 

Αθήνα, 23 Ιουλίου 2010

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

 

Προς: Έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ Αττικής και Βορ. Ελλάδος

            Κρητικά Σωματεία Αττικής και Βορ. Ελλάδος

 

Αξιότιμοι κύριοι,

 

Η «Ένωση των Απανταχού Σφακιανών» δραστηριοποιείται στον τομέα του πολιτιστικού κινήματος της Κρητικής Παροικίας (ήτοι των κατοικούντων εκτός Κρήτης) για περισσότερο από επτά δεκαετίες και αριθμεί πάνω από 4.000 εγγεγραμμένα ενεργά μέλη, γεγονός που την καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα κρητικά σωματεία σε πανελλήνιο επίπεδο, αγκαλιάζοντας στις τάξεις της όλους τους Σφακιανούς και τους καταγόμενους από τα Σφακιά, οι οποίοι διαβιούν εκτός Κρήτης.

 

Πέρα από την ενεργή πολιτιστική της δράση, με διοργάνωση κάθε είδους εκδηλώσεων (ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, συνεντεύξεις τύπου, συνέδρια, εκδηλώσεις μνήμης και τιμής κλπ.), η Ένωσή μας παρεμβαίνει με έργα και προτάσεις σε πλείστα κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα που άπτονται τόσο της επαρχίας Σφακίων, όσο βέβαια και της Κρητικής Παροικίας του νομού Αττικής και των υπολοίπων περιοχών της Ελλάδας.

 

Η «Ένωση των Απανταχού Σφακιανών», στα πλαίσια της αποστολής της ως σωματείου που αγκαλιάζει τους Σφακιανούς σε όλη την Ελλάδα, ανακοινώνει την ίδρυση «Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος», με έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης. Η διεύθυνση αλληλογραφίας του Παραρτήματος θα είναι «ΤΑΧ. ΘΥΡΙΔΑ 10046, ΤΚ 54110, Θεσσαλονίκη» και η ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας «theodoros_papadakis@yahoo.gr».

 

Η απόφαση για την ίδρυση του Παραρτήματος ελήφθη δυνάμει του από 6.7.2010 Πρακτικού Συνεδρίασης του Δ.Σ. της «Ένωσης των Απανταχού Σφακιανών», και πάντοτε σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Καταστατικό της Ένωσης. Ως υπεύθυνος του Παραρτήματος Β. Ελλάδος επιλέχθηκε το μέλος της Ένωσης κ. Θεόδωρος ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ του Γεωργίου, κάτοικος Συκεών Θεσσαλονίκης και καταγόμενος από την οικογένεια των Παπαδάκηδων ή Δασκαλιανών του ιστορικού χωριού Καλλικράτης Σφακίων.

 

Από εδώ και στο εξής, ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Σφακιανούς και τους καταγόμενους από την επαρχία Σφακίων, που κατοικούν στη Βόρεια Ελλάδα, από την Ήπειρο και τη Μακεδονία έως τη Θράκη, να εγγραφούν ως μέλη και να ενδυναμώσουν την «Ένωση των Απανταχού Σφακιανών», ερχόμενοι σε επαφή με τον ανωτέρω υπεύθυνο του Παραρτήματος.  Μετά την εγγραφή τους, τα μέλη της Ένωσης θα ενημερώνονται για τα τεκταινόμενα αυτής και θα μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητές της, με τις πράξεις, τις ιδέες, τις σκέψεις και τις προτάσεις τους.

Προσβλέπουμε στην θετική σας ανταπόκριση και στην ενεργή συμμετοχή σας.

 

Για το ΔΣ της Ένωσης Απανταχού Σφακιανών

 

Ο Γεν. Γραμματέας Σήφης Μανουσογιάννης

Ο Ειδ. Γραμματέας Βασίλης Θωμάς

                                                                                                            ΙΝΒ26092010

 

Είσοδος Μελών

Ποιός είναι online?

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 465 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αναζήτηση