Δραστηριότητες - Ανακοινώσεις

35. Γλέντι της Ένωσης Απανταχού Σφακιανών 27 Φεβ.2011

 

«ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΦΑΚΙΑΝΩΝ»

Ζαλόγγου 13-15 & Εμμ. Μπενάκη

ΤΚ 108 78, Αθήνα                                                                                     Αρ. πρωτ. 211   Αθήνα, 27-2-2011 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η Ένωση των Απανταχού Σφακιανών σας ενημερώνει ότι:

 Το μεσημέρι της Κυριακής 27-2-2011, η Ένωση των Απανταχού Σφακιανών πραγματοποίησε γνήσιο Σφακιανό γλέντι, με πλούσια εδέσματα από τη μαδαρίτικη γη των Σφακίων, στο κρητικό κέντρο «Ζορμπάς» του φίλου μας Θωμά Χνάρη, όπου μας διασκέδασε το συγκρότημα του Γ. Παπαδάκη. Η εκδήλωση αυτή, όπως και άλλες στο παρελθόν, ήταν αφιερωμένη στη νεολαία των Σφακίων, η οποία συνεχίζει να δημιουργεί, να εκφράζεται και να αντιστέκεται, σε μια εποχή που οι αξίες, η πολιτιστική κληρονομιά και τα ιδεώδη βάλλονται από παντού.

 

__27022011.1

Την αίθουσα του «Ζορμπά» κατέκλυσαν Σφακιανοί συμπατριώτες μας της Αττικής,  νεολαία που χόρεψε και διασκέδασε με τη ψυχή της, συμπατριώτες μας από τα Σφακιά με προεξάρχοντες τον Δήμαρχο Σφακίων Π. Πολάκη και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Γ. Ζερβό, ο βουλευτής Χανίων Ε. Δαμιανάκης, σύσσωμος ο μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Τα Σφακιά» με τον Πρόεδρό του κ. Μ. Φασουλάκη και τον χοροδιδάσκαλό του κ. Σ. Παπασηφάκη, μέλη του «Αθλητικού  Γυμναστικού Συλλόγου Σφακίων» με τον Πρόεδρό τους Θ. Γιαννουλάκη, ο χορευτικός όμιλος «ΚΟΥΡΗΤΕΣ» του φίλου μας Μ. Παττακού, το σωματείο «ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ», μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του «Πειραϊκού Θεραπευτηρίου» μεταξύ άλλων.

 Ο Πρόεδρος της ‘Ενωσης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, έκανε μια μικρή μνεία για τις δραστηριότητες της νεολαίας στα Σφακιά, και μετά ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας στον Πρόεδρο του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «Τα Σφακιά» κ. Μ. Φασουλάκη και στον χοροδιδάσκαλο κ. Σ. Παπασηφάκη.

__27022011.2__27022011.3

 

 Κατόπιν, το χορευτικό του συλλόγου έκανε μια πρώτης τάξης επίδειξη της σφακιανής πρεπειάς και λεβεντιάς χορεύοντας πεντοζάλι, συρτό και μαλεβυζιώτη. Κατόπιν, κλήθηκε ο Δήμαρχος Σφακίων να απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό και μετά έγινε η βράβευση του «Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Σφακίων», μέσω του Προέδρου του κ. Θ. Γιαννουλάκη. Ύστερα, οι φημισμένοι «Κουρήτες» άνοιξαν το γλέντι με τους λεβέντικους χορούς τους, και η σφακιανή γιορτή συνεχίστηκε έως τις βραδινές ώρες.

 

Η Ένωση των Απανταχού Σφακιανών ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, τον βουλευτή Χανίων κ. Δαμιανάκη, τον Δήμαρχο κ. Πολάκη και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Σφακίων κ. Ζερβό, τον Πρόεδρο του «Πειραϊκού Θεραπευτηρίου» και τα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τον Πρόεδρο και τα μέλη της «Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας», τους εκπροσώπους των Κρητικών Σωματείων της Αττικής, αλλά και όλους τους Σφακιανούς παραγωγούς, οι οποίοι έστειλαν εδέσματα από τα Σφακιά με προεξέχουσα τη Σφακιανή γραβιέρα και τα Σφακιανά παξιμάδια, αλλά και τους δωροθέτες για τη λαχειοφόρα αγορά.

 

__27022011.4

   

 Για το Δ.Σ. της Ένωσης των Απανταχού Σφακιανών

                Ο Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας

          Σήφης Μανουσογιαννάκης                                  Βασίλης Θωμάς  

 

 

ΙΝΒ 28022011                                            

 

Είσοδος Μελών

Ποιός είναι online?

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 14 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αναζήτηση