Δραστηριότητες - Ανακοινώσεις

18. Αποκαλυπτήρια αδριάντα του ήρωα Συνταγματάρχη Διονυσίου Βούρβαχη

                                                 _dionysios_apokalyptyria__2

 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΑΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΣΦΑΚΙΑΝΟΥ ΗΡΩΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΒΟΥΡΒΑΧΗ.

 

__apokalyptiria_adrianta_vourbachi_dionysiou

 

Στις 27 Ιανουαρίου 1827, έγινε η μάχη του Καματερού όπου ο Συνταγματάρχης Διονύσιος Βούρβαχης και οι συμπολεμιστές του θυσιάστηκαν ηρωϊκά πεσόντες μαχόμενοι κατά των Τούρκων για την απελευθέρωση της Αθήνας.

Σε ανάμνηση της θυσίας, ο Δήμος του Καματερού θέλησε να αποτίσει φόρο τιμής στον Συνταγματάρχη Βούρβαχη σε μια τελετή που έλαβε χώρα στις 31 Ιανουαρίου 2010 και κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του ήρωα από τον Ακόλουθο Άμυνας της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα Συνταγματάρχη Gérard Gailhouse και τον Δήμαρχο Καματερού κ. Νικήτα Καμαρινόπουλο.

O Διονύσιος Βούρβαχης υπηρέτησε στη σχολή αξιωματικών της Γαλλίας και ήταν Συνταγματάρχης του Στρατού του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Επιφανής άνδρας, επέστρεψε στη συνέχεια στα πάτρια εδάφη για να αγωνισθεί στο πλευρό των Ελλήνων αγωνιστών και έδωσε τη ζωή του για την λευτεριά της Ελλάδας.

Η ειδική αυτή τελετή συμβολίζει επίσης τον ελληνικό αγώνα για εθνική απελευθέρωση. Η μάχη του Καματερού δήλωνε την ουσιαστική δέσμευση της Γαλλίας για το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του ελληνικού λαού . Σήμερα, η Γαλλία και η Ελλάδα μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζουν τον κοινόν αυτόν αγώνα για την υπεράσπιση των αξιών τους.

Δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Γαλλικής πρεσβείας.

ΙΝΒ 27042010 (Για τη ζωή του ήρωα πηγαίνετε στην παράγραφο ΄΄Προσωπικότητες΄΄).

 

 

 

 

 

Είσοδος Μελών

Ποιός είναι online?

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 40 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αναζήτηση