Δραστηριότητες - Ανακοινώσεις

36. Επισκευή μονοπατιών - καθαρισμός φαραγγιών Καλλικράτη και Ασφένδου

1. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΣΦΕΝΔΙΩΤΙΚΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ.

Την Κυριακή 3 Απριλίου η Πρωτοβουλία Δημοτών Σφακίων οργάνωσε εθελοντική κίνηση με σκοπό την συντήρηση του μονοπατιού στο φαράγγι του Ασφένδου. Οι εθελοντές μαζεύτηκαν στο χωριό Άγιος Νεκτάριος στις  10:30.

1.1 Φωτογραφίες από την εργασία εθελοντών για το καθαρισμό του μονοπατιού στο φαράγγι.

Asfendou__1_katharismos_faragiou

.

 

Asfendou__2_katharismos faragiou

__2

.

36._Asfendou__1_katharismos_faragiou

 

36._Asfendou__4_katharismos_faragiou

 

36._Asfendou__11_katharismos_faragiou

 

36._Asfendou__12_katharismos_faragiou

 

36._Asfendou__13_katharismos_faragiou

 

36._Asfendou__14_katharismos_faragiou

 

 

2. ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΑΝΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ

            « Την Κυριακή 13 Μαρτίου η Πρωτοβουλία Δημοτών Σφακίων οργάνωσε και υλοποίησε εξόρμηση στο Καλλικρατιανό φαράγγι με τη συμμετοχή σαράντα και πλέον δημοτών. Στο πνεύμα μιας νέας θεώρησης και πνοής για παρεμβάσεις στον τόπο μας, με όρεξη, κέφι ενθουσιασμό και μεράκι περπατήσαμε το φαράγγι επισκευάζοντας τις ξερολιθιές, τα σκαλιά και καθαρίζοντας το μονοπάτι της διαδρομής. Παράλληλα την ίδια μέρα από τη μεριά του Καλλικράτη κατέβηκαν περίπου εβδομήντα εκδρομείς με τον Ε.Ο.Σ. Χανίων τους οποίους ευχαριστούμε για τη βοήθεια και το ενδιαφέρον τους για τον τόπο μας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το πέταγμα των καναβών (γυπαετών) παρέα με τα μέλη της Λέσχης του παραπέντε.

36._Syntyrhsh_Kallikrati_Faragi

 
Σε μια εποχή δυσοίωνη, σκοτεινή, καταθλιπτική και στείρα, σε μια χώρα που την στοιχειώνουν οι αγορές, η τρόικα, η διαφθορά και η εγκατάλειψη, οι ενεργοί πολίτες που παρεμβαίνουν, αποτελούν τη μοναδική ακτίνα φωτός και ελπίδας, τη μοναδική μάχιμη δύναμη ανατροπής ενός κλίματος που οδηγεί μια ολόκληρη κοινωνία και ένα λαό στην παραίτηση, απογοήτευση και εγκατάλειψη από όνειρα στόχους και διεκδικήσεις μιας καλύτερης μοίρας. Αποτελούν μια δύναμη που ανοίγει καινούργιους δρόμους και ορίζοντες στη νέα γενιά και παράλληλα δίνει τη «στοιχειώδη» ηθική ικανοποίηση και δυνητική δικαίωση σε όλες τις παλιότερες γενιές που πάλεψαν για έναν καλύτερο κόσμο. Ταυτόχρονα φέρνει σε επαφή ανθρώπους από διαφορετικά χωριά που συνεργάζονται σε ένα κοινό έργο δημιουργώντας έτσι ένα εφαλτήριο για μια νέα δυναμική και πρακτική αντιμετώπισης των προκλήσεων της εποχής μας. Την Κυριακή γίναμε ακόμα περισσότεροι και εδώ να αναφέρουμε ιδιαίτερα την συμμετοχή των γυναικών και των νέων κοπελιών, οι οποίοι εμπνέονται και ενεργοποιούνται βλέποντας τον ενωτικό χαρακτήρα της ‘πρωτοβουλίας’ για το κοινό όφελος. Τους ευχαριστούμε όλους και περιμένουμε την συμμετοχή και άλλων δημοτών.
Επόμενος άμεσος στόχος της Πρωτοβουλίας μας είναι μια παρόμοια δράση στο Ασφενδιώτικο φαράγγι και η εκδήλωση για τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας, ανάλογη με αυτή που πραγματοποιήθηκε στις 2 του Μάρτη για τα Νηπιαγωγεία με θέμα «Αγαπώ το Βιβλίο» και είχε εξαιρετική επιτυχία. 

Για την Πρωτοβουλία Δημοτών Σφακίων
Βαγγέλης Γερωνυμάκης

ΥΓ. 1 Ευχαριστούμε θερμά το Χριστόφορο Μανουσέλη ιδιοκτήτη της Ταβέρνας «ΒΙΓΛΕΣ» στο Καψοδάσος Σφακίων, για το εξαιρετικό τραπέζι που πρόσφερε στα μέλη και τους φίλους της Πρωτοβουλίας, καθώς και το κέρασμα που παρέθεσε στους εκδρομείς του Ε.Ο.Σ. Χανίων, μετά το πέρας της εξόρμησης».

 

ΙΝΒ 17032011

 

Είσοδος Μελών

Ποιός είναι online?

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 384 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αναζήτηση