Δραστηριότητες - Ανακοινώσεις

130. Δημοτικό Συμβούλιο Σεπτ 2019

Δήμαρχος μετά τις εκλογές του Μαίου είναι ο κος  Μανούσος Χιωτάκης.

 

Με ομοφωνία εξελέγη το Προεδρείο του Συμβουλίου στον Δήμο Σφακίων και οι δύο Αντιδήμαρχοι.

 

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες στον Δήμο Σφακίων όπου οι τρεις προτεινόμενοι για τις θέσεις του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα εξελέγησαν και με τις 12 ψήφους των  δημοτικών συμβούλων και από τις δύο παρατάξεις.

Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Σφακίων μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2021 θα είναι: Πρόεδρος ο Σταύρος Ψαρουδάκης, αντιπρόεδρος ο Γεώργιος Πρωτοπαπαδάκης και γραμματέας ο Μανώλης Νικολουδάκης.

Εκλογή μελών Οικονομικής Επιτροπής

Στην ίδια συνεδρίαση έγιναν οι ψηφοφορίες για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σφακίων.

Από την Παράταξη «Όλοι μαζί για τα Σφακιά», ο υποψήφιος Αθητάκης Αντώνιος του Μιχαήλ έλαβε 2 ψήφους, ο υποψήφιος Γερωνυμάκης Γεώργιος του Σταύρου έλαβε 1 ψήφο ο υποψήφιος Νικολουδάκης Εμμανουήλ του Ιωάννη έλαβε 7 ψήφους ο υποψήφιος Χιωτάκης Ανδρέας του Εμμανουήλ έλαβε 7 ψήφους 

Τακτικά Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, καταλαμβάνουν οι:  Νικολουδάκης Εμμανουήλ του Ιωάννη και Χιωτάκης Ανδρέας του Εμμανουήλ. Αναπληρωματικά μέλη  Αθητάκης Αντώνιος του Μιχαήλ και ο Γερωνυμάκης Γεώργιος του Σταύρου. 

Από την Παράταξη της αντιπολίτευσης «Δημοτική συνεργασία Σφακίων», τις 2 έδρες της Οικονομικής Επιτροπής, ως τακτικά μέλη, καταλαμβάνουν, ο Ζερβός Ιωάννης του Ιωάννη και ο Ορφανουδάκης Εμμανουήλ του Ιωσήφ. Αναπληρωματικά μέλη ο Μπολιώτης Ιωάννης του Ιωσήφ και η Ζουλάκη- Γλυνιαδάκη Παγώνα του Σταύρου.

Ο Δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης όρισε δύο Αντιδημάρχους.

Για τα χρόνια 2019-2021 με θητεία από 06/09/2019 μέχρι 06/11/2021 και με τις παρακάτω αρμοδιότητες: 

α. Ορίζει Αντιδήμαρχο τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας τον κ. Σταματάκη Παύλο .

Αρμοδιότητες:

   1.Τη συνεργασία με τους Προέδρους και τους Συμβούλους των Κοινοτήτων, Αγίας Ρουμέλης, Αγίου Ιωάννη, Ανώπολης και Χώρας Σφακίων, για την επίλυση των θεμάτων τους.

2. Τη δημοτική περιουσία και τους δημοτικούς βοσκοτόπους καθώς και καταπατημένες ή διεκδικούμενες από τον Δήμο εκτάσεις. 3. Τη αποκομιδή – διαχείριση – διάθεση απορριμμάτων και του Χ.Υ.Τ.Α. του Δήμου Σφακίων. 4.Τη συντήρηση των νεκροταφείων. 5. Τη συντήρηση, και αναβάθμιση της αγροτικής, κτηνοτροφικής, δασικής, δημοτικής και επαρχιακής οδοποιίας. 6. Τη κτηνοτροφία. 7. Τη γεωργία. 8. Την αλιεία. 9. Το γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης. 10. Το δημοτικό φωτισμό. 11. Τη Δ.Ε.Η. 12. Τα οχήματα και μηχανήματα του Δήμου (κίνηση, λειτουργία, συντήρηση, προσωπικό κλπ.). 13. Την ύδρευση, άρδευση και αποχέτευση και την βεβαίωση και είσπραξη των τελών τους. 14. Την καθαριότητα του Δήμου. 15. Το προσωπικό των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου και το προσωπικό μερικής απασχόλησης εκτός του Πολιτικού Μηχανικού και του Γραμματέα του Δημάρχου οι οποίοι θα υπάγονται απευθείας στον Δήμαρχο. 16. Το φαράγγι της Σαμαριάς. 17. Τα Δημοτικά σφαγεία. 18. Επιβολή και είσπραξη των πάσης φύσεως δημοτικών εσόδων 19. Την έκδοση πάσης φύσεως βεβαιώσεων και πιστοποιητικών που αφορούν τις Κοινότητες Αγίας Ρουμέλης, Αγίου Ιωάννη, Ανώπολης και Χώρας Σφακίων. 20. Την κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων, την διαχείριση των χώρων στάθμευσης,κλπ...  21. Την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και την Αστυνομία.  

β. Ορίζει Αντιδήμαρχο την κα Σφηνιά Αφροδίτη με αρμοδιότητες : 1. Τη συνεργασία με τους Προέδρους και Συμβούλους Κοινοτήτων, Ασκύφου, Ασφένδου, Ίμπρου, Πατσιανού και Σκαλωτής, για θέματα τους. 2. Το Λιμενικό Σώμα. 3. Το φαράγγι της Ίμπρου 4. Τον αθλητισμό. 5. Την τηλεοπτική κάλυψη του Δήμου, των υπηρεσιών internet και τα ασύρματα δίκτυα. 6. Τις τηλεπικοινωνίες. 7. Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 8. Την εκκλησία9. Τη διαχείριση της παράκτιας ζώνης. 10. Τις εκδηλώσεις, και πολιτιστικές δραστηριότητες. 11.  Την Παιδεία. 12. Το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Σφακίων «Γεώργιος Ξενουδάκης» 13. Την συντήρηση των σχολικών μονάδων σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές. 14. Τη μεταφορά των μαθητών. 15. Τους κοινόχρηστους χώρους και τις παιδικές χαρές. 16. Την υγεία, το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο της Χώρας Σφακίων, και τα αγροτικά ιατρεία. 17. Τις λαϊκές αγορές.  18. Το Γυναικείο Συνεταιρισμό Υφαντικής Ανώπολης. 19. Την έκδοση αδειών γάμου και τέλεση πολιτικών γάμων μόνο σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Δημάρχου. 

 

 

ΙΝΒ27122019

Είσοδος Μελών

Ποιός είναι online?

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 304 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αναζήτηση