Δραστηριότητες - Ανακοινώσεις

137. Απεβίωσε ο ιατρός Γεώργιος Βούρβαχης στις 05 Σεπτ 2024

 

Γεώργιος Βούρβαχης ιατρός παθολόγος. 1951- 5 Σεπτ 2024

Θλίψη σκόρπισε στη κοινωνία των Χανίων η είδηση του θανάτου του ιατρού Γιώργου Βούρβαχη μετά από ολιγοήμερη ασθένεια του αναπνευστικού. Η οικογένεια μας έχασε ένα από τα αξιολογότερα μέλη της.

Ασχολήθηκε με τα κοινά των Χανίων από πολλές θέσεις:

Διετέλεσε  Πρόεδρος της ΔΗΠΕΧ, του Δημοτικού Γηροκομείου και του ΚΑΠΗ, Διευθυντής του ΙΚΑ Χανίων και Αντιδήμαρχος Χανίων. Επίσης ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από τη θέση του Προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων για πολλά χρόνια. Υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός ιατρός στην 115 ΠΜ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Συλλυπητήρια μηνύματα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον αδόκητο χαμό του ιατρού Γιώργου Βούρβαχη, ενός επιφανούς μέλους της χανιώτικης κοινωνίας που ασχολήθηκε με σοβαρότητα, εντιμότητα και συνέπεια με τα κοινά της πόλης μας. Ο Γιώργος Βούρβαχης, από όποια θέση και αν διετέλεσε, ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Χανίων, Πρόεδρος του Δ.Σ Δημοτικού Γηροκομείου, Πρόεδρος των ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων, Πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων, αλλά και ως επιστήμονας, υπήρξε αφοσιωμένος στην προσφορά του, προς τον συνάνθρωπο και προς την κοινωνία των Χανίων. Θα τον θυμόμαστε πάντα ως μια εξέχουσα μορφή στον χώρο της ιατρικής, της αυτοδιοίκησης, της πολιτικής αλλά και αθλητισμού..Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, εκφράζουμε στην οικογένεια και του οικείους του, τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια».

Στο εν λόγω ψήφισμα επισημαίνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων:

  1. «Εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του ιατρού. Ο εκλιπών με την προσωπική και πολιτική του στάση υπηρέτησε με εντιμότητα, και συνέπεια τον τόπο μας. 2. Διατυπώνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δημάρχου, των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και όλων των Δημοτικών Συμβούλων στην οικογένειά του. 3. Θα παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία και στην ταφή του εκλιπόντος….

Συλλυπητήρια δήλωση βουλευτή Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για τον θάνατο του Γιώργου Βούρβαχη.

Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του πρώην αντιδημάρχου Χανίων και πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Χανίων, Γιώργου Βούρβαχη. Ως γιατρός, ο Γιώργος Βούρβαχης υπηρέτησε τον συνάνθρωπο του, ως αιρετός την Τοπική Αυτοδιοίκηση με διαδοχικές θητείες και ως πρόεδρος της ΕΠΣ τον χανιώτικο αθλητισμό για πολλά χρόνια. Όλη του αυτή η δημόσια διαδρομή και η παρουσία του στα κοινά, χαρακτηρίστηκαν από την πολιτική του συνέπεια, την ευπρέπειά του και τη διάθεσή να προσφέρει στα Χανιά που τόσο αγαπούσε. Προσωπικά σήμερα αποχαιρετώ τόσο έναν καλό οικογενειακό φίλο όσο και ένα δραστήριο μέλος της τοπικής μας κοινωνίας με πολυετή και σημαντική προσφορά από κάθε θέση που υπηρέτησε. Στην οικογένειά του και στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Το Δ / Σ του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του εκλεκτού συναδέλφου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΟΥΡΒΑΧΗ , σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε τα εξής:

1ον Να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη και την αμέριστη συμπαράσταση του στην οικογένεια του εκλιπόντος .

2ον Να κατατεθεί αντί στεφάνου το ποσό των 100 ευρώ στην μνήμη του , στο Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας Χανίων

3ον τύπο. Να δημοσιευτεί το παρόν στον ημερήσιο

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων

Η ΕΠΟ.

 Η ΕΠΣ Χανίων και σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός κόσμος και η κοινωνία των Χανίων θρηνεί την απώλεια του εμβληματικότερου εκ των ανθρώπων της, του επί σχεδόν 30 έτη Προέδρου της ΕΠΣ, του ανθρώπου που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της Ελλάδος….

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης,  Άρης Παπαδογιάννης: Έφυγε από την ζωή, ένας πραγματικός φίλος….Ο Γιατρός με τίμησε με τη φιλία του και θα κρατήσει για πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, ως ένας υπέροχος άνθρωπος…..

Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ, Καλό ταξίδι πρόεδρε…

Ο ΠΑΝΑΚΡΩΤΗΡΙΑΚΟΣ Τα Δ.Σ. του Πανακρωτηριακού, της Ε.Θ.Κ. και των Λεόντων, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές των ομάδων του Ακρωτηρίου,…. Ο ΓΡΑΝΙΤΗΣ Το Δ.Σ. του ΑΠΣ Γρανίτης Αγίας Μαρίνας . O ΗΦΑΙΣΤΟΣ Το ΔΣ και οι ποδοσφαιριστές του ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΧΑΝΙΩΝ. Ο ΑΠΟΛΛΩΝ. Η ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΛΑΘΕΝΩΝ. Ο ΤΑΛΩΣ ΛΕΝΤΑΡΙΑΝΩΝ. Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΩΝ. Ο ΑΡΗΣ ΣΟΥΔΑΣ. Η ΙΩΝΙΑ.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο υπουργός και π. βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

 

Καλό ταξίδι ξάδελφε αιωνία η μνήμη σου.

 

ΙΝΒ06102024

Είσοδος Μελών

Ποιός είναι online?

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 56 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αναζήτηση