ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΦΑΚΙΩΝ
Παρακάτω θα δείτε και θα διαβάσετε μερικές Σφακιανές συνταγές από φαγητά ή γλυκίσματα,
όπως τα παρουσίασε η Κα Ελένη Βουγιούκαλου από το Καλλικράτη.
Η Ελένη με την συνεχή ενασχόληση της με τα κοινά και την αγωνιώδη προσπάθεια της
να προβάλει το χωριό της το Καλλικράτη, τιμά όσο λίγοι την επαρχία μας.
ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙ.
Σε ένα μπωλ βάλτε πρόβειο γιαούρτι και μετά προσθέσετε όσο μέλι αντέχει η όρεξη σας
ανακατέψετε τα και έχετε ένα υπέροχο και υγειινό βραδυνό. Όταν το τρώτε να σκέφτεστε
ότι ήταν η διατροφή των ανθρώπων της Μαδάρας και ζούσαν άνετα τα εκατό χρόνια.
ΣΦΑΚΙΑΝΕΣ ΠΙΤΕΣ
ΣΦΑΚΙΑΝΟ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΟ
ΥΛΙΚΑ: Αρνί - Αλάτι - Πιπέρι
Εκτέλεση. Επιλέγουμε ένα κομμάτι κρέας αρνιού ή κατσικιού αρκεί να έχει λίπος.
Το πλένουμε καλά και αφού στραγγίσει το βάζουμε σε ανάλογη κατσαρόλα,
προσθέτουμε αλατοπίπερο και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο ελάχιστο και αφήνουμε
να ψηθεί χωρίς την προσθήκη νερού, περίπου 1 με 1 - 1:30 ώρα.
Αφού ψηθεί και εφόσον δεν έχει τραβήξει τα υγρά του, δυναμώνουμε την θερμοκρασία και
αφήνουμε να βράσει με ανοικτό καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του,
και το φαγητό είναι έτοιμο.
Σερβίρεται ως κύριο πιάτο.
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
.
INB 04022011